D-S Tuls, d.o.o. Šempeter, Vrtna ulica 9, Šempeter v Savinjski dolini

Celo majhne vibracije lahko povzročijo velike težave, ki vplivajo na produktivnost in kakovost – kar povzroči znatne stroške. Zato imajo antivibracijska držala ključno vlogo, zlasti ko gre za struženje. Brez masnih blažilnikov lahko posledice hitro postanejo resne in povzročajo zlom orodja, poškodbe komponent stroja in obdelovanca. Naš izbor rešitev za struženje
MAQ predstavlja različna stružna držala, za vsako aplikacijo, vključno z razvojem najmanjših antivibracijskih držal do sedaj.


Ustvarili smo široko paleto izdelkov na področju notranjega struženja:


• Ø6 mm (10xD) najmanjše orodje za dušenje vibracij, ki je na voljo na svetu


• Ø8 mm, 10 in 12 mm z notranjim hladilnim kanalom (edinstveno)


• 16–60 mm na voljo do15xD


• Tehnologija v celoti razširljiva (največje orodje doslej 5,5 m dolgo)

V nasprotju z napačno predstavo o popolni odpravi vibracij, kot trdijo nekateri dobavitelji orodja, MAQ priznava naravo vibracij pri obdelavi. Naša rešitev pete generacije torej ponuja samonastavljiv blažilnik mase, ki ne le absorbira tresljaje, temveč se prilagaja frekvenci obdelovalnega sistema. Naš poudarek je na nadzoru in minimizaciji, namesto da bi sledili nedosegljivemu cilju absolutne eliminacije vibracij.
Prednost te tehnologije je v njeni zmožnosti dinamičnega samonastavljanja, kar uporabniku omogoča delovanje pri optimalnih hitrostih, kar povečuje produktivnost brez kompromisov pri kakovosti.

Evolucija antivibracijskih držal: potovanje skozi čas
Zgodovina antivibracijskih držal sega v leto 1934, ko je prvi patent v ZDA uporabil diske iz avtomobilskih sklopk za zmanjšanje pritiska na orodje. Leta 1962 je drugi patent vključeval gumijaste obroče, stisnjene z vijakom za optimizacijo frekvence oz. vibracije. Sistem nastavljivih držal, se je pojavil leta 1972 z uporabo zunanjega vijaka za pritisk na gumijasto tesnilo za dušenje vibracije.
Norveška je leta 1974 predstavila uporabo olja v držala, kjer je jedro obdano z gumjastimi obroči in oljem. Antivibracijski element 5. generacije MAQ, ki temelji na nanotehnologiji, uporablja polimer s frekvenčno odvisno togostjo za dinamične prilagoditve v nanosekundah, kar pomeni prelomen premik v industriji.

BREZPLAČNI PREGLED

VAŠEGA TEHNOLOŠKEGA PROGRAMA

Želite preveriti ali lahko naša orodja ustvarijo dodano vrednost pri vašem delu?

Naročite se na BREZPLAČNI PREGLED vašega tehnološkega programa, kjer vam bo naš svetovalec predstavil priložnosti za izboljšave oz. napredek.